Avoin vaalikeskustelu on tarpeen

Avoin vaalikeskustelu on tarpeen

Kokoomus ampui järeällä kalustollaan, kun prikaatikenraali, ex-kansanedustaja Olli Nepponen antoi voimakasta suojatulta kansanedustaja Antti Häkkäselle (Länsi-Savon 25.2.).

Nepponen vastasi mielipidekirjoitukseeni (Länsi-Savo 14.2), jossa kysyin, missä ovat Häkkäsen sanat ja teot kotiseudun hyväksi.

Nepposen mukaan kirjoitukseni ”oli pitkän linjan journalistilta anteeksiantamaton karkea virhe. Julkinen anteeksipyyntö ja nöyrtyminen vielä korjaisi tilannetta jotenkin”.

Nöyränä pitää aina olla, mutta Nepposen vaatimukseen anteeksipyynnöstä en valitettavasti voi myöntyä. Syy on yksinkertaisesti se, että juuri nyt eduskuntavaalien alla on oikeus ja velvollisuus keskustella.

Ymmärsin Nepposen vastauksen niin, että vaalikeskustelu yli puoluerajojen ei olisi suotavaa. Minusta taas puolueiden ja ehdokkaiden arviointi vaalien alla on luontevaa ja välttämätöntä.

Avoin ja rehti vaalikeskustelu varmistaa, että puolueiden ja ehdokkaiden erot tulevat esiin. Se on myös avain sille, että vaalit kiinnostavat äänestäjiä.

 Sen sijaan että Nepponen sättii minua kysymykseni johdosta, olisi hän voinut listata ne asiat, joissa Häkkänen on päättyvällä tai sitä edeltävällä vaalikaudella toiminut ponnekkaasti Etelä-Savon hyväksi.

Häkkänen on esiintymistaitoinen poliitikko, jonka rooli valtakunnallisena päättäjänä on ymmärrettävä. Puolueensa varapuheenjohtajana hän on sidottu kokoomuksen keskittämistä suosivaan linjaan.

Keskustan ja kokoomuksen linjoissa on paljon yhtymäkohtia, mutta myös yksi merkittävä ero. Minun silmissäni ero kiteytyy aluepolitiikkaan, joka on kirosana kokoomukselle.

Keskustalle maan tasapainoinen kehittäminen on kynnyskysymys osallistumiselle hallitukseen. Erittäin tärkeää se on myös minulle ja Etelä-Savolle.

Jaa artikkeli

Kommentit (0)

Jätä kommentti