Mikkelistä edustus isolle kirkolle

Mikkelistä edustus isolle kirkolle

Mikkeli on ollut ilman omaa kansanedustajaa vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Se ikävä kyllä tuntuu.

Yksi esimerkki saatiin, kun varastokirjaston sijoituspaikasta käytiin kisaa pari vuotta sitten. Mikkeli jäi kakkoseksi, vaikka valtionhallinto valtiovarainministeriöstä kansalliskirjastoon ja kansallisarkistoon edisti varastokirjaston siirtoa Kuopiosta Kalevankankaalle osaksi Memory Campusta.

Varastokirjaston osalta ratkaisevaa oli, että Savo-Karjalan kansanedustajat ryhmittyivät yhtenäisenä joukkona puolustamaan Kuopiota. Mikkeli puolestaan jäi vaille oman Kaakkois-Suomen vaalipiirinsä kansanedustajien laajaa tukea.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri on verraten uusi, eikä yhdistävää sidettä vaalipiirin kolmen maakunnan kesken ole löydetty. Tähän on saatava muutos. On välttämätöntä, että huhtikuun vaaleissa valittavat 15 kaakkoissuomalaista kansanedustajaa ajavat koko vaalipiirinsä etua.

Ilman yhteistyötä saa jatkoa heikko aluekehitys, joka on vienyt voimia ja väkeä. Yksi vakava merkki on se, että vaalipiirin kansanedustajien määrä putoaa seuraavissa vaaleissa nykyisestä 17:stä kahdella.

Vaikka vaalikausi on Mikkelissä sujunut mollivoittoisesti, ei sentään ole jääty ihan ilman menestystä.  Merkittävä torjuntavoitto oli Etelä-Savon maakunnan säilyminen sotemyllerryksessä, mikä oli suurelta osin silloisen maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) ansiota.

Vaalikauden loppusuora on myös Mikkelissä sujunut edunvalvonnan kannalta kohenevissa merkeissä. Valtion lisätalousarvioon saatiin rahaa Mikkelin lentokentälle, Mikkelin koulujen liikuntapaikkoihin sekä viitostien peruskorjaukseen välille Hurus-Hietanen.

Joululahjarahoista eduskunta osoitti lisäksi varoja Sodan ja rauhan keskus Muistille, Suurlahden tielle sekä Saimaan alueen matkailun kehittämiseen.

Hyvä uutinen on sekin, että Mikkelin edunvalvonnan  historiallisen huono tilanne on korjattavissa huhtikuun vaaleissa. Mikkelin ja varsinkin Mikkelin seudun äänet riittävät kirkkaasti kansanedustajapaikkaan tai useampaakin.

Tapio Honkamaa (kesk)

aluevaltuutettu

kansanedustajaehdokas

Mikkeli

Jaa artikkeli

Kommentit (0)

Jätä kommentti